Előfizetői tartalom

Magasabb fokozatba kapcsoltak a tőzsdék - Közel lehet a fordulat

Portfolio
Az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan ismételten markáns elmozdulások követték az amerikai inflációs adatokat, az elemzők 7,3 százalékos várakozásához képest mindössze 7,1 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak novemberben, így tehát tovább enyhült az inflációs nyomás, ami egyúttal azt is jelenteni, hogy valóban közeledhetünk a Fed kamatemelési ciklusának végéhez.

A vártnál jobb inflációs adatok publikálását követően kifejezetten jó hangulatban indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 1,8 százalékot emelkedett, a S&P 500 2,6 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 3,6 százalékos pluszban van. Mostani emelkedésével az S&P 500 ismét közel került ahhoz, hogy kitörjön a január óta tartó csökkenő trendből, így akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés