Portfolio signature

Példátlan tempóban hízik a magyar naperőmű-kapacitás, máris megdőlt az éves rekord

Jelentős mértékben, összességében mintegy 160 MW-tal tovább nőtt a hazai naperőmű-kapacitás az elmúlt hónapban, így már meghaladta a 3837 MW-ot november elején. Bár 2022-nek még nincs vége, már most megdőlt az eddigi éves növekedési rekord.

A növekedés elsősorban a nagyobb, 50 kW fölötti ipari méretű napelemparkok szegmensének köszönhető, amelyben a kapacitás több mint 127 MW-tal megközelítőleg 2418 MW-ra bővült. A háztartási méretű (HMKE) napelemes rendszerek beépített teljesítőképessége ugyanakkor 32 MW-tal 1420 MW közelébe emelkedett a Mavir által ismertetett új adatok szerint.

Ennek következtében a Magyarországon működő fotovoltaikus termelő egységek beépített teljesítőképessége november elsején meghaladta a 3837 MW-ot.

Ez azt jelenti, hogy 2022 első tíz hónapjában mintegy 883 MW-tal nőtt az összesített hazai fotovoltaikus kapacitás, ami máris nagyobb, mint az eddigi legnagyobb, 2021-ben elért 828 MW-os éves növekedés.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés