Előfizetői tartalom

Lehet, hogy megvolt a tőzsdei mélypont, de innen már nem sok jóra számíthatunk

Portfolio
Az S&P 500 a Reuters új, stratégák körében végzett felmérése szerint az évet valamivel a jelenlegi szintje felett fogja zárni, miután a közelmúltbeli ralit követően az index eltávolodott a medvepiaci mélyponttól. Hozzátartozik azonban az igazsághoz, hogy a jelenlegi várakozások szerint csak mérsékelten kerülhet feljebb a vezető amerikai részvényindexek a mostani szintekről. Ha viszont úgy értelmezzük a felmérés eredményét, hogy a mostani korrekció elhúzódik, és azt követően az index a jelenlegi szintek fölé kerül év végéig, akkor jó beszállók alakulhatnak ki.

A vártnál erősebb vállalati eredmények és előrejelzések, valamint az azzal kapcsolatos optimizmus, hogy az amerikai jegybank elkerülheti a gazdaság megbénítását, amikor az infláció elleni harcban kamatemeléseket hajt végre, mintegy 13 százalékos emelkedés váltott ki az S&P 500 indexben a június közepi mélypontokról. A Reuters által az elmúlt két hétben megkérdezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés