Előfizetői tartalom

Hullámvasúton az olajár, máris csökkentik a kitermelést?

Portfolio
A tegnap esti órákban éles fordulatot vett az olajár, miután a nap korábbi szakaszában tapasztalt esést követően Szaúd-Arábia arra figyelmeztetett, hogy csökkenthetik a kitermelést a közelmúltbeli olajárcsökkenés korrigálása érdekében. A globális recesszióval és az üzemanyag-kereslettel kapcsolatos félelmek közepette a benchmarkok közül a Brent mintegy 12 százalékkal, a WTI pedig 8 százalékkal csökkent eddig ebben a hónapban.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete készen áll a termelés csökkentésére, hogy korrigálja a közelmúltbeli olajáresést, amelyet a rossz határidős piaci likviditás és a makrogazdasági félelmek vezéreltek, és amely figyelmen kívül hagyta a rendkívül szűkös fizikai nyersolajkínálatot - közölte hétfőn az OPEC egyik vezető termelője, Szaúd-Arábia. Mivel Szaúd-Arábia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés