Portfolio signature

Robbanásszerűen terjednek az elektromos autók, úgy veszik őket, mintha nem lenne holnap

Portfolio
2011-ben világszerte mintegy 55 000 elektromos járművet (EV) adtak el, tíz évvel később, 2021-ben azonban ez a szám közel 7 millió járműre nőtt. Mivel számos ország bekapcsolódott a villamosításba, a globális EV-piac az elmúlt évtizedben exponenciális növekedésnek indult. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) adatai szerint 2011 óta robbanásszerűen növekedtek a globális EV-eladások, miközben kialakultak az elektromos autók terjedése szempontjából vezető szerepet betöltő piacok.

A kezdetek

2011 és 2015 között a globális EV-értékesítés évente átlagosan 89 százalékkal nőtt, és a globális értékesítés nagyjából egyharmada csak az Egyesült Államokban történt.

ev2212

2014-ben az Egyesült Államok volt a legnagyobb EV-piac, amelyet Kína, Hollandia, Norvégia és Franciaország követett.

A dolgok azonban 2015-ben megváltoztak, amikor a kínai EV-eladások 238 százalékkal nőttek 2014-hez képest, és ezzel Kína az első helyre került.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés