Előfizetői tartalom

A klímavédelmi törekvések ellenére jelentős emelkedésre számíthatunk a szénipari beruházásokban

Portfolio
A Nemzetközi Energiaügynökség szerint a globális energetikai beruházások 2022-ben várhatóan több mint 8 százalékkal fognak megugrani, és elérhetik a 2,4 milliárd dollárt, de ezen belül a szénipari beruházások is jelentősen növekedhetnek. A ügynökség azonban hozzátette, hogy a klímaváltozással kapcsolatos célok eléréséhez ennél sokkal több pénzre lesz szükség.

Az IEA szerdán közzétett, az energiaipari beruházásokról szóló jelentésének legfrissebb változata szerint a tiszta energiába történő beruházások idén meghaladhatják az 1,4 milliárd dollárt, és a teljes energetikai beruházások növekedésének csaknem háromnegyedét fogják kitenni. Bár az ügynökség üdvözölte a beruházásokkal kapcsolatos döntést, egyúttal rámutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés