Előfizetői tartalom

A munkanélküliség dobja majd meg a problémás hiteleket itthon? Elárulták a piaci szakértők, mikor jöhet a tetőzés

Portfolio
A lakossági nem teljesítő hitelek inkább 2024-ben, míg a vállalati nem teljesítő hitelek már 2023-ban tetőzhetnek Magyarországon – mondták el várakozásaikat a Portfolio Hitelezés 2022 konferenciájának nem teljesítő hitelekről szóló panelbeszélgetésének résztvevői. A szakértők szerint sok minden hatással lehet a fizetési hajlandóságra, de kiemelték a munkanélküliség és a reáljövedelem alakulását.  

Molnár Gergő, a K&H Bank Zrt. Lakossági Hitelkezelés vezetője úgy látja, hogy 2023-ban fog tetőzni a lakáshitelek nem teljesítő állománya (NPL-je). Ők 4-6%-os NPL-szintre számítanak a lakáshiteleknél. Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója szerint a nem teljesítő hitelek tetőzése még kitolódhat, mivel a lakossági megtakarítások és a hitelfékek mellett tudni fogják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés