FONTOS Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?
 
Előfizetői tartalom

Újabb hatalmas akció készül az olajpiacon az olajár lenyomására, Magyarország is részt vesz

Portfolio
Újabb 120 millió hordó olajat szabadítana fel az országok biztonsági készleteiből a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) a következő hat hónapban annak érdekében, hogy hűtse az orosz-ukrán háború következtében megugró olajárat. A szervezet azt is közzétette, hogy melyik ország milyen mértékben járulna hozzá a tartalékok felszabadításához, a listán Magyarország több mint félmillió hordóval szerepel - derül ki a Reuters által közzétett táblázatból.

Ez egy hónapon belül a második ilyen akció lenne és a szervezet történetének ötödik összehangolt tartalékfelszabadítása. Az Egyesült Államokon kívüli 31 országnál (Oroszország nem tag) pedig az eddigi legnagyobb mértékű kötelezettségvállalás a Reuters adatai szerint. A márciusi mennyiséggel együtt összesen 240 millió hordónyi olaj kerül a piacra a stratégiai tartalékokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés