Előfizetői tartalom

Elhalasztja az orosz koronavírus-vakcina értékelését a WHO

Portfolio
Az Egészségügyi Világszervezet illetékese szerda este jelentette be, hogy az orosz-ukrán háború miatt elhalasztja a Szputnyik V nevű koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó értékelését. Mindez nem egyfajta válaszcsapás, vagy büntetőintézkedés a WHO részéről, az illetékes szakértő ugyanis arra hivatkozott, hogy az oroszországi látogatásuk az invázió miatt ellehetetlenült.

Mariângela Simão, a WHO gyógyszerekhez és egészségügyi termékekhez való hozzáférésért felelős főigazgató-helyettese egy szerdai sajtóeseményen a Reuters tudósítása szerint azt nyilatkozta, hogy március 7-én kellett volna ellenőrzéseket végezniük Oroszországban, ám ezeket egy későbbi időpontra halasztották. Arról is beszélt, hogy az új időpontokat a lehető leghamarabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés