Előfizetői tartalom

Megszenvedték az európai tőzsdék az orosz-ukrán háborút, de innen van még hova emelkedni

Portfolio
Pesszimistábbakká váltak az európai tőzsdék idei kilátásaira a részvénypiaci stratégák az orosz-ukrán háború kirobbanását követően a Bloomberg friss havi felmérése szerint, a háborús események mellett ugyanis az emelkedő nyersanyagárak és a jegybanki lépések is kockázatot jelentenek. A Stoxx 600 index teljes éves teljesítményére stagnálását várnak jelenleg a megkérdezett elemzők az évvégi célárak átlaga alapján, de a jelenlegi szintről még ez is kétszámjegyű emelkedést jelent.

A Stoxx 600 index 488 ponton zárhatja az évet decemberben a Bloomberg legfrissebb havi felmérésében megkérdezett 16 elemző előrejelzésének átlaga alapján, ami az év egészének teljesítményét tekintve közel stagnálást jelent. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne még jelentősebb hozamokra szert tenni idén az európai részvénypiacon, az index kedd esti záróértékéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés