Előfizetői tartalom

Mekkora ütést kaphatnak a tőzsdék, ha mégis háború lesz Ukrajnában?

Portfolio
Az orosz-ukrán konfliktus már rég nem csak Oroszországról és Ukrajnáról szól, Kelet és Nyugat feszül egymásnak, ráadásul a legmagasabb szinten, nagyhatalmak játszmájáról van szó, ami a tőzsdéket is alaposan megmozgatta. De meddig, és milyen erővel hat egy ilyen konfliktus a tőkepiacokra? A történelmi analógiák alapján elsősorban lokális, és átmeneti lehet a hatás.

Megmozgatta a piacokat az orosz-ukrán konfliktus A Washington Post október 30-án adott hírt arról, hogy műholdfelvételek szerint orosz csapatok vonulnak fel az ukrán határ közelében. Ezt az időpontot tekinthetjük az orosz-ukrán konfliktus újbóli fellángolása szempontjából a vízválasztónak. Ha ettől az időponttól nézzük a fontosabb tőkepiaci eszközök árfolyamváltozását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés