Előfizetői tartalom

Szakad az OTP, megy vele a magyar tőzsde is

Portfolio
A kimondottan kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat közepette nagy eséssel kezdte a napot a magyar tőzsde, a BUX 2,1 százalékos mínuszban nyitott. A befektetők egyértelműen a pattanásig feszülő ukrán-orosz konfliktus hatásait árazzák, elsősorban az OTP-n keresztül adják ma a magyar tőzsdét, 3,1 százalékkal került lejjebb a nagybank papírja. A legfrissebb fejlemények alapján az amerikai elnök Joe Biden tegnap este ígéretet tett arra, hogy egy orosz invázió esetén az USA és szövetségesei „gyors és határozott” lépéseket tesznek, az amerikai politikus elsősorban azt hangsúlyozta, hogy továbbra is kész megvédeni Ukrajna szuverenitását.

A reggeli kereskedés első szakaszában esik a magyar tőzsde, a BUX 2,1 százalékot esett, így jelenleg 51 042 ponton áll az index értéke. A BUX-index jelenleg a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát hosszútávon emelkedő trendről beszélhetünk, viszont a 20 és az 50 napos mozgóátlaga alá került az index, ami rövid- és középtávon eső trendre utal. BUX értékének alakulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés