Előfizetői tartalom

Felrobbant a Tesla, közel háromszor akkora, mint a világ két legnagyobb autógyártója

Portfolio
Meredeken emelkedett a Tesla árfolyama az elmúlt 1,5 hétben, közel 40 százalékos ralit láttunk egy olyan vállalatnál, ami már eleve a világ egyik legértékesebb cége volt piaci kapitalizáció alapján, de a mostani felfelé körnek köszönhetően már a Metát (Facebook) is sikeresen maga mögé utasítva a 6. helyre jött fel, az Amazon mögé. Ahhoz, hogy így elpattanjon az árfolyam, kellett egy erős negyedéves gyorsjelentés, és a Hertz bejelentése, hogy 100 ezer darab autót vennének - ennek kapcsán viszont Musk új információkat osztott meg, melyet követően esni kezdett az árfolyam.

Töretlen rali A Tesla árfolyama az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett, hétfőn is 8,5 százalékos pluszban zárt a jegyzés. Bár az elmúlt hónapokban is megfigyelhető volt egy határozott emelkedő trend az árfolyamban, látszik a grafikonon, hogy október 21-én valami elpattant és jelentősen begyorsult az emelkedés, hiszen kevesebb, mint két hét alatt ralizott 40 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés