Előfizetői tartalom

Energiaválság: jelentős gázár-emelést jelentettek be a cseheknél, milliók fogják megérezni

MTI
Szerdán azt jelentette be a legnagyobb csehországi földgázszolgáltató, az innogy Energie (a német REWE utódja), hogy november 20-tól 10,6 százalékkal emeli a gázárakat. A lépést az innogy Energie is a világpiaci gázárak emelkedésével indokolja, amire hivatkozva váratlanul tevékenysége megszüntetését jelentette be szintén szerdán a legnagyobb cseh alternatív energiacég.

Az innogy Energie mintegy 1,1 millió háztartásnak és cégnek szállít földgázt, áramot pedig mintegy félmillió kliensnek. Közleményében az innogy Energie azt állítja, hogy első lépésben ügyfelei többségét az áremelkedés nem fogja érinteni, mert fix árakon, korábban rögzített alacsonyabb árakon veszik a gázt és az áramot. A legfrissebb energiapiaci hírek: Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés