Portfolio signature

OTP, Mol, 4iG, Waberer’s – Mit kell most venni a magyar tőzsdén?

Portfolio
Történelmi csúcsra emelkedett a BUX index augusztusban, amiben az OTP és a Richter játszotta a főszerepet, de a kisebb papírok között is lehetett találni izgalmas sztorikat. Szeptember elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit várnak a hazai tőzsdén, melyek a kedvenc hazai részvényeik és milyenek a kilátások a forint piacán.

Folytatódott a csúcsdöntés augusztusban a magyar tőzsdén, a BUX index soha nem látott magasságba emelkedett és története során először átlépte az 50 ezer pontos szintet. Az augusztust 51 970 ponton fejezte be, ami közel 7 százalékos emelkedést jelent egy hónap alatt. A blue chipek közül elsősorban az OTP és a Richter húzta felfelé az indexet, a bankpapír több mint 9 százalékot emelkedett az elmúlt hónapban.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Havi rendszerességű felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a BUX és a forint kilátásairól, valamint a kedvenc részvényeikről és a legkevésbé kedvelt papírjaikról a magyar tőzsdén. A szeptember elején készített felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Eurizon Asset Management (CIB Alapkezelő), Erste Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

BUX: folytatódik a csúcsdöntés?

Nem változott a megelőző három hónapban látott trend, miszerint a hazai alapkezelők döntő többsége legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a BUX indexre a következő 3 hónapra. Augusztus elejéhez képest azonban emelkedett azok aránya, akik jelentősebb, 5 százalék feletti emelkedést várnak rövid távon.

A cikkünk tartalmából

  • Szeptember elején is elkészítettük havi alapkezelői felmérésünket a magyar tőzsde és a forint kilátásairól.
  • A hazai alapkezelők rövid távon kissé optimistábbak lettek a hazai részvénypiacra, mint három hónappal korábban.
  • Megkérdeztük az alapkezelőket, hogy melyek a kedvenc részvényeik és melyek a legkevésbé kedvelt papírok.
  • A blue chipek felől a midcapek irányába fordult a figyelem, új kedvenc papírja lett a profi befektetőknek.
  • A forint esetén egy éves időtávon gyengülést vár a hazai alapkezelők többsége.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés