Előfizetői tartalom

Zuhannak a második leggazdagabb ázsiai cégeinek részvényei

Portfolio
Az egyik legnagyobb ázsiai konglomerátum, az indiai Adani csoport vállalatainak részvényárfolyamai nagyot estek azután, hogy egy jelentés szerint egy letéti társaság befagyasztotta három tengerentúli alap számláit, amelyek több mint 435 milliárd rúpia, vagyis közel 6 milliárd dollár értékű részvényt birtokolnak a csoport négy cégében.

A National Securities Depository befagyasztotta az Albula Investment Fund, a Cresta Fund és az APMS Investment Fund számláit, írta ma reggel az Economic Times című napilap informátoraira hivatkozva. Az alapok székhelye Mauritiuson van, ugyanazon a Port Louis-i címen vannak bejegyezve, és a befagyasztott számlák május 31-től nem adhatnak el és nem vásárolhatnak új értékpapírokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés