Nem szívesen mondanál le a vasárnapi húslevesről, de közben azt is szeretnéd, hogy fenntartható és egészséges bolygón éljenek az unokáid? A Boston Consulting Group és a Blue Horizon Corporation frissen megjelent tanulmánya szerint ez a két igény nem feltétlenül fogja ütni egymást a jövőben, 2035-re ugyanis könnyen lehet, hogy kedvenc ételeink többségét állati eredetű hozzávalók helyett alternatív forrásból származó fehérjékkel készíthetjük majd el. Mindez nem csak egészségügyi szempontból lenne pozitív körülmény, de a környezeti biztonság és a fenntarthatóság területén is komoly eredmény lenne.
Változik a világ Megkerülhetetlen tény, hogy az emberiség nagy része a húsközpontú étrendet részesíti előnyben, ezzel kapcsolatban a számok sem hazudnak – csak 2020-ban 574 millió tonnányi húshoz kötődő terméket fogyasztottunk, beleszámítva a tejtermékeket és a tojást is – ez személyenként körülbelül 75 kilogrammot jelent. A fogyasztott mennyiség pedig továbbra...
A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.
Cikkarchívum előfizetés
- Portfolio.hu teljes cikkarchívum
- Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái
Előfizetés