Előfizetői tartalom

Elképesztő összegeket veszítenek a shortosok idén, de kitalálod, hogy min bukták a legtöbb pénzt?

Portfolio
Talán annyira nem meglepő, hogy igen komoly összegeket buktak az elmúlt hetekben a shortosok, hiszen a reddites és robinhoodos befektetők alaposan felhajtották sok olyan részvény árfolyamát, amiben azok nagyobb pozícióval rendelkeztek. A legnagyobb bukók között többnyire azonban nem óriásvállalatok papírjai találhatóak, de azért vannak kivételek.

Az év eleje óta, vagyis kevesebb mint egy hónap alatt az Ortex becslései alapján a shortosok már összesen 71 milliárd dollárnyi összeget buktak el különböző részvényeken. Más papírokon azért sikerült elérniük mintegy 16,8 milliárd dollárnyi nyereséget is, így a nettó veszteség „mindössze” 54 milliárd dollárra jön ki. Ez a nagy mínusz természetesen részben annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés