Előfizetői tartalom

Koronavírus: miért tartanak olyan sokan az oltástól?

Portfolio
Azokban az országokban, ahol elkezdődött az oltási program, javul a koronavírus-vakcinák támogatottsága – írja a World Economic Forum az Ipsos-szal közösen készített felmérésük alapján. Kínában oltatnák be magukat a legnagyobb arányban a válaszadók, míg Franciaországban kifejezetten gyenge az oltás támogatottsága. A felmérésből kiderült az is, hogy az oltást elutasítók között a legtöbben a mellékhatások miatt aggódnak.

Az első vakcinák engedélyezését követően elkezdődtek a koronavírus elleni oltások az Egyesült Államokban és Európában is, amivel megcsillant a remény, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk a járvány végéhez. Az oltási programok és a lakosság immunizálása azonban több kihívással is szembesül. A vakcinák gyártása és leszállítása időbe telik, a tervezettnél lassabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés