Előfizetői tartalom

Feltörekvő csillag vagy veszélyes pénznyelő? A Novis-ügy részletei

Portfolio
A szlovák jegybanknak alapos gyanúja van arra, hogy a Novis Biztosító tartalékai nem érik el az ügyfélkövetelések (de minimum a visszavásárlási értékek) fedezéséhez szükséges szintet, ezért feltételes jelleggel (amennyiben a gyanú igazolódik) megtiltotta a Magyarországon és több más országban is határon átnyúló szolgáltatást végző biztosító termékeinek értékesítését. Mindezidáig azonban a gyanú nem igazolódott, az MNB kommunikációja részben pontatlan, a meglévő ügyfelek figyelmének felhívása bármifajta veszélyre pedig alaptalan – állították megkeresésünkre a biztosítónál. Mindkét fél megkérdezése nyomán úgy tűnik számunkra, a magyar felügyelet valóban nem a leggondosabban megválasztott szavakkal kommunikált eddig a feltételes szlovák tiltásról, azonban ettől függetlenül a Novis-ügy – ahogy a szlovák jegybank legújabb intézkedései is mutatják - messze nem ért nyugvópontjához.

Egy biztosító, vitában az MNB-vel Létezik egy biztosító, amelyet Szlovákiában jegyeztek be, de többek között magyarországi versenytársak orra alá is borsot tört azzal, hogy nálunk is végzett határon átnyúló értékesítést az elmúlt években. Több más közvetítő mellett 10% alatti részesedéssel bíró tulajdonosa, a Quantis közreműködésével, amely korábban Brokernetként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés