Előfizetői tartalom

Újabb légitársaság került a csőd szélére, 1600 fős létszámleépítés jön

Portfolio
A koronavírus-járvány nagy vesztese volt többek között a légiipar is, amely egész évben szenved a hatásoktól, a lezárások és korlátozások alaposan megtépázták a kisebb és nagyobb vállalatokat is. Vannak azonban olyanok, mint a Ryanair, aki még ennek dacára is jelentős készpénzállománnyal rendelkezik, de olyanok is, mint a Norwegian Air, akik a becslések szerint már 2021 első negyedévében kifuthatnak minden pénzükből. További tőkebevonás hiányában pedig hamarosan csődbe mehetnek.

A társaság mai harmadik negyedéves gyorsjelentése mellett jelezte, hogy a jelenlegi állapotok mellett már 2021 első negyedévében kifuthatnak a rendelkezésükre álló készpénzállományból. Szeptember végén a Norwegian Air már csak 376 millió dollárral rendelkezett, ami mintegy harmadával kevesebb, mint amennyi készpénze volt a vállalatnak még június végén. A gyorsjelentésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés