Portfolio signature

Amerikai elnökválasztás 2020: Mire készülnek a profi befektetők?

Nyakunkon az amerikai elnökválasztás, Donald Trump republikánus elnök és Joe Biden demokrata jelölt indulnak ma az elnöki tisztségért. Az elnökválasztás sok szempontból egyedi - a levélszavazatok miatt szinte biztos, hogy csak később tudjuk meg az eredményt, a tőzsdéken is kimondottan turbulens napokra számíthatunk. Cikkünkben megnézzük, hogy hogyan szerepeltek a tőzsdék ezen a jelentős napon négy éve, illetve néhány neves befektető és hedge fund menedzser stratégiáját vázoljuk, megvizsgáljuk, mire számítanak a profik.


Mi történt 2016-ban a tőzsdéken?

Négy évvel ezelőtt  november 8-án, kedden tartották az elnökválasztást az Egyesült Államokban, aznap este a határidős részvényindexek komoly mozgásban voltak, éjfél előtt az S&P 500 és a Nasaq határidős indexe is több, mint 5 százalékkal került lejjebb, volt olyan pillanat, amikor a Dow is 800 pontos esést mutatott. A másnapi kereskedés előtti órákra azonban nagyot ralizva megközelítette előző napi záróértékét mind az S&P 500, mind a Nasdaq. 

A demokrata elnökjelölt Hilary Clinton győzelmi kilátásainak romlásával párhuzamosan a befektetők a kötvényekhez fordultak menedékként, illetve a mexikói fizetőeszköz, a peso is komoly, 10 százalékos esést könyvelhetett el az amerikai dollárral szemben, az elnökjelölt térnyerésével realizálódni látszottak ugyanis Trump fenyegetései, miszerint határfalat építene a két ország között és megszüntetné az USA  kereskedelmi kapcsolatait deli szomszédjával.

Mi sem mutatja jobban a kilengések mértékét, hogy mindezek előtt a keddi kereskedést még pozitívan zárta az S&P 500 Index annak reményében, hogy Clinton nyerheti a választást, és az ezt követő, szerdai napon a kereskedés végére több, mint 1 százalékot tudott emelkedni az S&P 500, a határidős index pedig 6,5 százalékot ralizott aznap,

Miről szól még a cikk?

  • Izgalmas napok elé nézünk a tőzsdéken, az elnökválasztás hatására mozgásba lendülhetnek a piacok.
  • Megnéztük, hogyan viselkedtek a vezető amerikai indexek a 2016-os választás során.
  • Több szakértő hozzáállását vizsgálva keressük, hogy mi lehet most a megfelelő stratégia.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés