Előfizetői tartalom

Tőzsdei összeomlásra számítanak a befektetők - Mutatjuk, ez miért jó hír

Portfolio
A Nobel-díjjas Robert Shiller és kollégái 2001 óta mérik a befektetők tőzsdei összeomlástól való félelmét, és a begyűjtött adatok alapján létrehozták a U.S. Crash Confidence Indexet, amely azt mutatja meg, hogy a piac mennyire tart az összeomlástól. A jelenlegi állás szerint még soha nem tartottak annyira a befektetők egy tőzsdei összeomlástól mint most, de ez valójába nem jelent rosszat, sőt, ez igazából egy kedvező hír, mert az index valójában kontraindikátorként működik.

Az egyéni befektetők soha nem tartottak még ennyire az amerikai tőzsdei összeomlásától, és ez nagyszerű hír. Ez az ellentmondásos reakció annak köszönhető, hogy a befektetői hangulat alapvetően is egy ellentmondásos indikátor, de lényegében arról van szó, hogy az aggasztóbb lenne, ha a befektetők azt gondolnák, hogy alacsony az összeomlás valószínűsége. Az összeomlás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés