FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Történelmi esés az amerikai tőzsdén

Portfolio
Az elmúlt három kereskedési napon a tech túlsúlyos Nasdaq több mint 10 százalékot esett a szeptember elején felállított 12 056 pontos történelmi csúcsához képest. Ilyen gyors 10 százalék feletti esésre még nem volt példa az index történetében korábban felállított csúcshoz képest, ez azonban egyelőre még csak korrekció és nem medvepiac.

Egy kicsit közelebb kerültünk az elmúlt napokban egy medvepiachoz a március óta tartó rohamtempójú tőzsdei rali után. Miután szeptember elején még rekordmagasan zárt a Nasdaq, 12 056 ponton szeptember 2-át követő kereskedési napokon nagy sebességgel elkezdett esni az index és 3 nap alatt (szeptember 3,4 és 8, mivel az USA-ban a Labor Day miatti hétfőn szünetelt a kereskedés)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés