Előfizetői tartalom

Kincstári optimizmussal a válság ellen

Pallag Róbert
Közel 80 év óta nem látott mértékű reálgazdasági visszaesésbe kerültünk, a Generali várakozásai szerint a világgazdaság idei mélyrepülése legalább 3,5%-os globális recessziót hoz. A várhatóan történelmi mértékű mélységbe zuhanó második negyedéves GDP ellenére a tőkepiacok március végétől a megnyugvás jeleit mutatják, néhány napos megingástól eltekintve egész áprilisban kitartott a pozitív hangulat.

Az írás szerzője Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő befektetésekért felelős vezetője. Tudjuk, a tőkepiacok amiatt képesek akár huzamosabb ideig elszakadni az aktuális makrogazdasági folyamatoktól, mert előretekintve a jövőt próbálják árazni. Meglátásom szerint a bekövetkezett látványos fordulatban fontos szerepe van annak, hogy a gazdasági szereplők várakozásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés