Előfizetői tartalom

Mi lesz a budapesti tőzsdei cégek közgyűlésével a koronavírus idején? - Itt a részletek

MTI
A tőzsdei szabályok szerint a tőzsdén jegyzett társaságoknak április 30-ig kellene megtartani éves rendes közgyűlésüket, ám a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a már összehívott közgyűlés sem tartható meg a részvényesek személyes részvételével. Ehelyett a tőzsdei cégeknél az igazgatóság hozhat határozatot a napirenden szereplő kérdésekben a kormány április 10-i rendelete alapján.

A rendelet alapján az igazgatóság a napirenden szereplő valamennyi kérdésben jogosult dönteni, akár a már közzétett határozati javaslatok szerint, vagy attól eltérően is. A részvényesek a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül kérhetik a közgyűlés összehívását az igazgatóság által meghozott közgyűlési határozatok utólagos jóváhagyása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés