Előfizetői tartalom

Meglepő helyről érkezhet a segítség a koronavírus-parában

Portfolio
Kínából indult ki a koronavírus, mely jelentős nyomás alá helyezte a kőolaj árfolyamát, azonban már globális problémává eszkalálódott az új kórokozó elszabadulása. A potenciális további eséstől azonban épp Kína mentheti meg az olaj árfolyamát, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy áprilisra felpöröghet a nagy ázsiai ország kőolajkereslete, mely egyébként közel sem esett akkorát, mint az ország üzemanyagfelhasználása.

A koronavírus világszinten való elterjedése eltörölheti az olaj 2020-as keresletnövekedését, azonban pont Kína az, aki mégis megmentheti az olaj piacát. Az mostanra alig kétséges, hogy a Vuhanból elszabaduló koronavírus csökkenteni fogja Kína februári olajkeresletét, azonban a márciusi és áprilisi adatokra is várhatóan negatív hatással lesz. Azonban most úgy tűnik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés