Előfizetői tartalom

Tőzsdén kívüli részvényekből is vásárolna a világ legnagyobb vagyonalapja

Portfolio
A világ legnagyobb állami vagyonalapja egyelőre csak akkor fektethet be tőzsdén nem jegyzett társaságokba, ha azok tőzsdei bevezetésére hamarosan sor kerül. Mindez hamarosan megváltozhat, miután a Reuters által idézett dokumentum szerint a norvég alap bizonyos megkötésekkel tőzsdén kívüli cégek részvényeiből is vásárolhatna, így aknázva ki ezen cégek kínálta növekedési lehetőségeket.

Az ezermilliárd dollárt kezelő és ezzel a világ legnagyobb állami alapjának számító norvég vagyonalap jelenleg csak abban az esetben fektethet be a tőzsdén nem jegyzett cégek részvényeibe, ha a tőzsdei bevezetés már küszöbön áll. Az alap vezetői korábban már nehezményezték, hogy nem tudnak befektetni a növekedési ciklusuk elején járó társaságokba, különösen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés