Előfizetői tartalom

10 világmegváltónak hitt találmány, ami eltűnt a történelem süllyesztőjében

Portfolio
Gondoltad volna, hogy volt olyan programozó, aki 8 kilobájtra le tudta csökkenteni egy film méretét, aztán hirtelen meghalt, mielőtt a világ elé állhatott volna találmányával? Sőt, állítólag valaki feltalálta a rák ellenszerét, de csalónak kiáltották ki, majd találmányán MLM-es áldoktorok gazdagodtak meg. Feltalálták már a háztáji atomreaktort is, de a feltaláló úgy gondolta, az emberiség túl felelőtlen ahhoz, hogy széles körben elterjedjen a technológia. Megnéztünk tíz olyan találmányt, amely világmegváltónak ígérkezett, de nem lett belőle semmi.

10.-8.. 10. Vízzel működő autóA kép illusztráció. Fotó: ShutterstockTöbb tucat feltaláló ötletelt már egy fosszilis energiák helyett vízzel működő autó megépítésén, közülük a leghíresebb valószínűleg Stanley Meyer volt, aki állítólag egy működő prototípust is gyártott. Az állítása szerint vízzel működő motort egy homokfutó buggyba szerelte be a feltaláló;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés