Előfizetői tartalom

Elképesztő ötlettel menekülne meg a csődtől a világ legszegényebb országa

Portfolio
Nehéz a helyzet Venezuelában, a nagy hitelminősítők részleges csőd kategóriába sorolták az országot, fizetőeszköze pedig szabadesésben van, a túltolt pénznyomtatás következtében az év eleje óta a bolivár 3000%-ot gyengül a dollárral szemben a feketepiacon. Az ország miniszterelnöke most kitalálta a tutit, és tegnap bejelentette, hogy egy új, saját kriptovalutát fognak kibocsátani, amely mögött az ország olajtartaléka állna.

PetroA hiperinflációval küzdő országok gyakran úgy akarják megoldani a problémát, hogy egy új fizetőeszközt vezetnek be. A dél-amerikai ország elnöke tegnap üdvrivalgások közepette bejelentette, hogy létrehozza az ország saját petro névre keresztelt kriptopénzét, mely mögött az ország olaj, arany és gázkészlete fog állni. Egyelőre csak ennyi információ derült ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés