Előfizetői tartalom

Brüsszel kinyírná a dönert!

Portfolio
Az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottsága nem engedélyezné, hogy a mélyfagyasztott dönerhúshoz foszfátot adjanak, amennyiben decemberben az Európai Parlament követi a bizottság döntését, az a ma ismert dönergyártás végét jelentheti.

Kevesen tudják, de a dönerhúsban foszfát is van, ami segít a víz megkötésében, és összetartja a hús különböző alkotóelemeit, hogy azok stabilabban álljanak a nyárson, a foszfát nélkül a hús hamarabb kiszáradna és szétesne. Eddig nem volt pontos európai szabályozás azzal kapcsolatban, hogy lehet-e foszfátot használni a fagyasztott dönerhúsban, ezen szeretett volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés