Előfizetői tartalom

A profik szerint jövőre még olcsóbb lehet az olaj

Portfolio
Múlt hét csütörtökön a várakozások szerint kilenc hónappal meghosszabbította az olajkitermelés visszafogására vonatkozó megállapodás hatályát a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC), a befektetők viszont úgy tűnik egyáltalán nem elégedettek a döntéssel, ugyanis a nagy befektetési bankok mind csökkentették az olaj árára vonatkozó várakozásiakat, aminek következtében ma is 1 százalék fölötti esést mutat a "fekete arany" árfolyama.

A megállapodás óta már több mint 6 százalékot zuhant az amerikai WTI árfolyama. A piaci elemzők szerint a zuhanás két dologgal magyarázható: egyrészt azzal, hogy az OPEC nagyon transzparensen kommunikálta a visszafogással kapcsolatos terveit és a piac ezeket már beárazta, másrészt pedig azzal, hogy az amerikai palaolaj-kitermelők most akár el is áraszthatják a piacot olajjal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés