Előfizetői tartalom

Így kell felépíteni a jövő okoshálózatait

Portfolio
Egyre több országban éri el a megújuló alapú energiatermelés a 10 százalékos, vagy ezt meghaladó részarányt, egy pont után azonban a meglévő hálózati eszközök fejlesztése már nem elegendő a megújulók integrálásához, ahhoz a szabályozói környezet, a piaci infrastruktúra változására, az elosztóhálózati szereplők felelősségi viszonyainak újradefiniálására is szükség van. Az energiapolitika döntéshozóinak nem a termelési költségekre, hanem a rendszerértékre kell fókuszálni - hangsúlyozza elemzésében a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA).

A megújuló energiatermelés hálózatokba történő beintegrálása magában foglalja az összes technológiai, intézményi, energiapolitikai és piacfelépítéssel kapcsolatos változást, ami ahhoz kell, hogy nagy mennyiségű megújuló energiát biztosan és költséghatékony módon tudjunk az energiarendszerbe juttatni. Az árampiac fizikai jellemzői megkövetelik, hogy a kereslet és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés