Előfizetői tartalom

Paks mellé az olimpiát is behúzzuk? (TOP 10 sztori - 5.)

Portfolio
A következő években alapjaiban szabályozhatják újra az európai energiapiacot, a változások drámai sebességgel zajlanak, Magyarország viszont szépen kitaposta az utat, hogy egy gigaméretű, orosz közreműködéssel megvalósítandó atomenergia beruházáshoz megszerezze Brüsszel jóváhagyását. Egy vizsgálatnál Brüsszel még nem mondta ki hivatalos ítéletét, sokan már lényegében biztosra veszik, hogy Paks II. átmegy az EU szűrőjén, ami a következő években a régióban és Nyugat-Európában egyaránt kiemelt téma lehet, különös tekintettel arra, hogy Bécs az esetleges pozitív döntést az Európai Bíróságon támadhatja meg.

Zöld utat kaphat a paksi bővítésSok, elsőre váratlan dolog történt a 2016-os évben, a gigaméretű magyar atomenergetikai beruházás, a paksi bővítés elől szépen gördülnek el a brüsszeli akadályok. A paksi bővítés nem csak a magyar, de a régiós és európai energiapiac egyik kiemelt témája lesz az elkövetkező években, ha gőzerővel beindul a projekt. Paks ráadásul úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés