Előfizetői tartalom

Megszólaltak az oroszok az OPEC-megállapodás után

Portfolio
Az orosz energiaügyi miniszter nyilatkozata szerint Oroszország "technikai nehézségek" miatt fokozatosan kívánja elérni a 300 ezer hordós termeléscsökkentést, arról azonban nem beszélt, hogy mégis milyen szintről történne ez a visszavágás. Ez pedig nem egy elhanyagolható részlet, lévén az orosz kitermelés az idén a Szovjetunió felbomlása óta nem látott csúcsra emelkedhet.

Nem sokkal magyar idő szerint 5 óra után hivatalosan is bejelentésre került, hogy az OPEC-tagok megállapodtak a kitermelés korlátozásáról. Az egyezmény egyelőre 6 hónapra szól, a megcélzott mennyiség pedig 32,5 millió hordó / nap, ami a jelenlegi szinthez képest 5%-is csökkenést jelent. Több OPEC-tag is vállalta a saját termelésének visszafogását: az egyezmény oroszlánrésze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés