Előfizetői tartalom

Tényleg borulnak a tőzsdék, ha Trump lesz az elnök?

Portfolio
Idegesen várják a piacok az amerikai elnökválasztást, valószínűleg izgalmas napoknak nézünk elébe a tőzsdéken. Elméletben Trump győzelme rossz hír lenne a befektetőknek, hiszen politikája nem tekinthető sem piacbarátnak, sem pedig a növekedést támogatónak. Bár a múltból nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, érdekességképp összeszedtük, hogy a legfontosabb eszközosztályok hogy teljesítettek az egyes elnöki ciklusok alatt az elmúlt 50 évben. Kiderült, hogy republikánus győzelem esetén rosszabbul szerepeltek mind a részvénypiacok, mind a nyersanyagpiacok. Az elnökök közül George W. Bush elnöksége meglehetősen "szerencsétlen" időszakra esett, hiszen át kellett navigálnia az országot a dotkomlufi kidurranásán, a szeptember 11-i terrortámadásokon, a Lehman Brothers csődjén és a 2008-as pénzügyi válság kirobbanásán.

Bill Clinton alatt sokat lehetett keresni a tőzsdékenA közelgő amerikai elnökválasztás fényében megnéztük, hogy az elmúlt ötven évben a különböző elnöki ciklusok alatt hogy teljesítettek a fontosabb eszközosztályok. Vizsgáltuk a két fontos amerikai részvényindexet (a blue chipeket tömörítő Dow-t és a széles kört lefedő S&P 500 indexet), a 10 éves amerikai államkötvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés