Előfizetői tartalom

6000 százalék fél év alatt? Kínában ez sem lehetlen

Portfolio
Nem egyedi eset, hogy kínai részvények látszólag minden ok nélkül, akár több ezer százalékot emelkednek, majd minden előjel nélkül zuhannak össze néhány hét leforgása alatt. Nem ritkák az extrém árazások sem, mint például a Luen Wong Group részvényei, melyek a profitjának közel 3000 szeresén forognak az úgynevezetett "növekedési részvénypiacon".

A világ legjobban teljesítő részvénye díjat az idén minden bizonnyal a hong kongi tőzsdén jegyzett építőipari társaság, a Luen Wong Group szerezné, mely árfolyama a fél évvel ezelőtti piacra lépése óta közel 7000 százalékot emelkedett. A vállalat kapitalizációja így megközelíti a 3 milliárd dollárt, miközben a társaság 2015-ben mindössze 41 millió dolláros árbevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés