Előfizetői tartalom

A gigabüntetés után újabb milliárdokat fizethet ki az Apple

Portfolio
Az Európai Bizottság hatalmas adóbüntetése után azt tervezi az Apple, hogy jövőre "hazaviszi" a külföldön parkoltatott készpénzét, vagy legalábbis egy részét - tudta meg a Financial Times. Ez hatalmas adófizetési kötelezettséget róhat a cégre, de Tim Cook arra vár, hogy jövőre az új elnök csökkentheti a jelenlegi, 35 százalékos társasági adókulcsot.

A napokban hatalmas, 13 milliárd eurónyi adó megfizetésére kötelezte az Európai Bizottság az Apple-t, mert úgy ítélte meg, hogy az Írországtól kapott adókedvezmények illegális állami támogatásnak minősülnek. Jövőre újabb milliárdos adófizetési kötelezettség szakadhat az amerikai technológiai óriásra, Tim Cook ugyanis azt tervezi, hogy "hazaviszi" a külföldi adóparadicsomokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés