Előfizetői tartalom

A Nomura megmondja, hogy mi a tuti befektetési stratégia

Portfolio
A technológiai vállalatok legnagyobb dilemmája, hogy mire költsék a pénzüket: kutatás-fejlesztésre, vagy örvendeztessék meg a részvényeseiket osztalékkal? Miközben az innováció létkérdés a szektorban, addig a 2008-as válság óta egyre több cég kezdett osztalékot fizetni. Pedig minden cent kifizetett osztalék csökkenti a potenciálisan k+f-re fordítható összeget. Az Apple példáján jól látszik, hogy egy egykor innovatív cégből hogy lesz egy stabil osztalékot fizető vállalat. De a befektetők mit értékelnek többre a technológiai vállalatoknál? Az azonnali hozamot osztalék formájában, vagy azt várják el, hogy inkább a jövőbe fektessenek a cégek? A Nomura annak járt utána, hogy az elmúlt 15 évben melyik stratégia hozott többet a részvényeseknek.

Innováció, innováció, innovációA technológiai vállalatoknál minden az innovációról szól. Ahhoz, hogy az olyan gyorsan változó piaci környezetben, ami a szektort jellemzi, versenyképesek maradhassanak, folyamatosan költeni kell kutatás-fejlesztésre. Nem is keveset. (Ennek fontosságát jól bizonyítja, hogy az 1000 legnagyobb amerikai vállalatot tömörítő Russell 1000 indexben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés