Előfizetői tartalom

Nem kapkodnak a légitársaságok az óriásgépekért

Portfolio
Jól sikerült az Airbus repülőgépgyártónak a Farnborough-i légiközlekedési vásár második napja, listaáron összesen több mint 23 milliárd dollárnyi megrendelést zsebelt be, főként ázsiai légitársaságoktól. De nem lehet teljesen felhőtlen az öröm, az Airbus ugyanis jelentősen visszavágta az A380-as óriásgépekre vonatkozó terveit.

Gyümölcsöző volt az Airbus számára a Farnborough-i légiközlekedési vásár második napja. Az AirAsia 100 arab A321neo típusú gépre adott le megrendelést, aminek listaára 12,57 millió dollár. Az indiai Go Air 72 darab A320neo megrendelésére írt alá szándéknyilatkozatot, 7,7 milliárd dolláros listaáron. A német Germania 25 darab A320neo repülőgépet rendelt, 2,7 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés