Előfizetői tartalom

Erős volt a magyar piac

Portfolio
Ma is esnek a fontosabb európai és amerikai részvénypiacok, amit részben a brit népszavazás kimenetelével kapcsolatos aggodalmak okoznak, de a profitrealizálás miatt is esnek az árfolyamok, és a brit ingatlanpiacról valamint az olasz bankpiacról érkező hírek miatt is rossz a hangulat. Fontosabb részletek A június 23-án tartott brit népszavazást követően pánikszerű esés zajlott le a tőzsdéken, az azt követő raliban azonban több fontos részvénypiac a szavazás előtti szintek közelébe emelkedett, a tegnap elkezdődött részvénypiaci esés részben a profitrealizálásról szól. Ismét felerősödtek a félelmek a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságoknak köszönhetően, a befektetők kockázati étvágya csökkent az ázsiai piacokon, ami ismételten a japán jen erősödését vonta maga után. Ez nem tett jót a japán exportcégek papírjainak, nagyrészt ennek volt köszönhető, hogy a japán Nikkei 0,6 százalékot esett. Újabb elemzői vélemények láttak napvilágot arról, hogy a globális gazdasági növekedési ütem lassulhat az elkövetkező időszakban, ami az olaj iránti kereslet visszaesését okozhatja. A hírre az olajár eséssel reagált, ami negatívan hat a részvénypiacok teljesítményére is, tekintve hogy az utóbbi hetekben a nyersanyag erősödése támogatta az energiaszektor vállalatainak papírjait. A WTI árfolyama lefordult 49 dollár körüli lokális csúcsáról, jelenleg 48,2 dollárt kell fizetni egy hordó olajért. Növekszik a feszültség a július 12-i tárgyalás előtt, amikor Kínát és a Fülöp-szigeteket hallgatják meg a Dél-kínai-tenger feletti fennhatóságukról. Kína felkészül a katonai konfliktusra a Dél-kínai-tengeren. Amerika két hadihajóját vezényelte a térségbe a béke fenntartása érdekében, nyilván ez a konfliktus sem javított a globális befektetői hangulaton.

2016. július 05. 17:13 Megosztás Emelkedéssel zárt a BUX A magyar piac kedden is erős volt, a BUX 0,6 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést, miközben Európa-szerte estek az indexek és az amerikai tőzsdéken is esésekkel kezdődött a kereskedés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés