Előfizetői tartalom

Az autóiparban szedi áldozatait az alacsony olajár

Portfolio
Újabb áldozata van az alacsony olajáraknak: a kicsi-, és középméretű autók. A márciusi szezonálisan kiigazított évesített autóértékesítési adatok kiábrándítóak voltak az Egyesült Államokban, 16,6 millió autót sikerült értékesíteni a várt 17,4 millió helyett. Bár a pickupok, a crossoverek és az SUV-k értékesítési mutatói pozitívak voltak, a kisméretű, luxus és középméretű autókból származó eladási bevételek estek - írja a CNBC.

A Barclays autóipari elemzője egyenesen recesszióról beszélt a hónap számai alapján. Szerinte a vevők a nagyobb autókat, terepjárókat kedvelik inkább az alacsony olajárak miatt és ha az olajipari helyzet változatlan marad, az autógyáraknak a termelés csökkentése mellett kell majd dönteniük. A piaci szereplők is megérezték a helyzet hatását: a Fiat Chrysler például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés