Előfizetői tartalom

Nem csak a négy autógyár jelenti a magyar autóipart

Portfolio
Az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. Az autósok, sőt az autórajongók többsége méltatlanul keveset tud arról, hogy a magyar szakemberek, mérnökök, formatervezők milyen kiemelkedő szerepet játszottak világhírű járművek tervezése, gyártása során, és milyen innovatív megoldásokkal segítették az autóipar dinamikus fejlődését. Ezért az Autós Nagykoalíció megelevenítette a múltat, és a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezéssel egy kiállítás sorozat keretében kalauzolja végig az érdeklődőket az autóipar évszázados történelmén, bemutatva a magyar szakemberek által megálmodott és létrehozott autócsodákat és autóipari nóvumokat.

Valójában a magyarok autóiparban betöltött szerepe még sokkal régebbre nyúlik vissza. 1518-ban egy bizonyos Sigmund von Herberstein részletesen írt a kocsiszekérről, és megemlítette, hogy Mátyás király is szívesen utazott ezen a gyorsnak és kényelmesnek mondható járművön. A szavak összecsengése nem véletlen, a kocsi magyar találmány a Budát Béccsel összekötő nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés