FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Hiába ül 215 milliárdon az Apple, még több pénz kell neki

Portfolio
Ismét kötvénykibocsátásra készül az Apple, mégpedig nem is akármilyenre, összesen tízféle különböző kötvénysorozatot készül a piacra dobni. A befolyó összeget osztalékfizetésre, saját részvény vásárlásokra és akvizíciókra költi. Hiába van több mint 215 milliárd dollárnyi készpénze a cégnek, ezt több okból kifolyólag nem tudja könnyen mozgósítani.

Újabb kötvénykibocsátásra készül az Apple, ezúttal tíz különböző féle dollárkötvény kerül a piacra: lesz két-, három- és ötéves, fix kamatozású kötvény, valamint ugyanilyen lejáratú, de változó kamatozású kötvény. Emellett tíz, húsz- és harmincéves fix kamatozású kötvényeket is kibocsát a társaság, valamint egy úgynevezett "green bond"-ot is piacra dob...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés