Előfizetői tartalom

Gyászos évkezdet a tőzsdéken

Portfolio
"Amilyen a január, olyan az egész év" - hangzik a tőzsdei befektetők körében jól ismert mondás, ami sajnos most nem sok jóval kecsegtet, az év ugyanis borzasztó gyengén indul. A kilátásokat emellett az is beárnyékolhatja, hogy az év végén nem működött a Mikulás-rali, a legutóbbi esetekben, amikor ez bekövetkezett, az év további része nem alakult jól.

Gyengén indul az év a tőzsdékenAz új év eddig nem indul jól a részvénypiacokon, csak az év első kereskedési napja 2 százalék körüli esést hozott a vezető amerikai indexeknél, a német DAX tőzsdemutató pedig 4 százalék feletti zuhanással indított. Mindez persze semmi ahhoz képest, ami Kínában történt a tőzsdéken, itt rögtön 7-8 százalékos eséssel kezdődött az év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés