Előfizetői tartalom

Ez lehet a világ legértékesebb tőzsdei cége

Portfolio
Bombahírként érte a tőkepiacokat, hogy a szaúdi állam fontolgatja az állami olajvállalat, a Saudi Aramco tőzsdére vitelét. Az Aramco az összes olajcég között a legnagyobb készletekkel rendelkezik, a kibocsátással pedig a világ legértékesebb nyilvános piacon forgó vállalata jöhetne létre. A kérdés csak az, hogy milyen eszközökhöz juthatnak hozzá pontosan a befektetők, illetve hogy milyen árazás mellett lehet most értékesíteni egy erős állami befolyás alatt lévő olajcéget. A kibocsátásról a következő hónapokban születhet döntés.

Tőzsdére vinnék a szaúdi állami olajcégetSzaúd-Arábia fontolgatja, hogy tőzsdére viszi az állami tulajdonban lévő olajipari vállalatot, a Saudi Aramco-t, erről Mohammed bin Salman szaúdi koronaherceg nyilatkozott az Economist gazdasági lapnak. A koronaherceg jelezte, nagyon lelkes és bizakodó a tőzsdei kibocsátást illetően, az erről való döntés pedig a következő néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés