Előfizetői tartalom

Tényleg azt gondolod, hogy meg lehet menteni a tőzsdéket?

Portfolio
Még csak decemberben vezették be a kínai tőzsdén a kereskedés automatikus leállítását lehetővé tévő szabályozást, azzal a céllal, hogy megfékezzék a gyors eséseket, de ezen a héten már két alkalommal is használni kellett. Csütörtökön már a nyitás után fél órával be kellett zárni a kínai tőzsdéket, miután az irányadó indexek 7 százalék feletti eséseket produkáltak.

Rosszul indult az év a világ tőzsdéin, az aggodalmak egyik forrása most (akárcsak a nyári korrekciónál) a kínai gazdaság lassulása. Ennek megfelelően a kínai tőzsde különösen nagy elszenvedője a mostani befektetői pániknak. A héten már másodszor fordult elő, hogy fel kellett függeszteni a kereskedést a kínai tőzsdén. Csütörtökön hajnalban mindössze fél órán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés