Előfizetői tartalom

Azt hitted ezek az unalmas részvények? - Nagyot tévedtél!

Portfolio
Igen erős évet zártak az európai, nem ciklikus fogyasztási javakhoz köthető vállalatok, a szektor közel 20 százalékos emelkedést produkált, az értékeltség pedig jelentősen megemelkedett. A Bank of America Merrill Lynch szerint ezt a teljesítményt nehéz lesz 2016-ban megismételni, a Fed várható további kamatemelése és a kínai gazdaság gyengélkedése igencsak beárnyékolja a kilátásokat, amellett is, hogy a szakértők szerint a szektorban jó eséllyel tovább folytatódhat a konszolidáció. Vannak persze kedvenc részvények, ahol most is erős vételi ajánlást fogalmaznak meg.

Ekkora fordulat egyetlen szektorban sem voltAz európai, nem ciklikus fogyasztási javak szektora az idei évben a legnagyobb fordulatot mutatta az összes szektor között - mármint ami az értékeltséget illeti -, a szektor teljes piachoz mért relatív előretekintő árfolyam/nyereség (P/E) rátája jelentősen emelkedett az év során. Ezzel lényegében a relatív értékeltség visszatért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés