Előfizetői tartalom

Idén is a Mikulás menti meg a tőzsdéket?

Portfolio
Lassan itt a december, ami sok befektetőben felelevenítheti a Mikulás-rali jelenséget, ami alatt a szakértők jellemzően az év végi tőzsdei áremelkedést értik. Mark Hulbert, a Hulbert Financial Digest alapítója viszont kiemeli, a Mikulás-ralit a legtöbben rosszul definiálják, ez ugyanis valójában karácsonykor kezdődik és az új év elejéig tart.

Később érkezik csak a MikulásKözeleg az év vége, a befektetők pedig emiatt elkezdhetnek spekulálni már a tőzsdéken jellemzően megfigyelhető év végi áremelkedésre, amit a tőkepiacokon ismerősen mozgó szereplők csak Mikulás-ralinak szoktak nevezni. Arról azonban a szakértők között is nagy az ellentmondás, hogy pontosan mit is értünk ez alatt, illetve milyen időszak az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés