Előfizetői tartalom

Az oroszok szerint lassú Paks II. előkészülete

Portfolio
A Roszatom egyik vezetője kifogásolta az atomerőmű bővítésével kapcsolatos előkészületi munkák ütemét. Az orosz fél nagyon lassúnak találja a magyar oldalról eddig megtett lépéseket, és mindenképpen gyorsabb eljárást várnak az engedélyezési folyamat további részében. A fő probléma abban rejlik a vezető szerint, hogy a magyar kormány, mivel nem biztos az engedélyezési folyamatok kimenetelében, kivár az uniós vizsgálatok eredményéig, ezáltal lassítva az előkészítő munkálatokat.

Minden rendben van Paks II-vel - állítja a kormányA kormány azonban azt kommunikálja a külvilág felé, hogy Paks II. blokkok megépítését és üzemeltetését már engedélyezte Brüsszel, azonban ezt csak az Euratom hagyta jóvá. Még várat magára az Európai Bizottság vizsgálata, amely során az atomerőműre vonatkozó tiltott állami támogatásokat vizsgálják. Ez ügyben is tárgyalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés